Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op en we staan je zo snel mogelijk te woord.

banner

Jij hebt vragen, wij hebben de antwoorden

In 'ZZUPER' is duidelijk het woord 'ZZP'er' herkenbaar. Wij richten ons op zzp'ers, of eigenlijk meer in zijn algemeenheid, op ondernemers. Veel zelfstandigen hebben momenteel geen financieel vangnet als hun iets overkomt. Dat komt omdat de verzekeringsproducten die hiervoor worden aangeboden, nauwelijks aansluiten bij de behoeften van deze zelfstandigen: veel te duur, te veel gedoe, betutteling, en onzekerheid over de uitkering. ZZUPER brengt daar radicaal verandering in. En dat is echt ZZUPER!’

De verzekering heeft drie rubrieken: verlies van een lichamelijke functie, overlijden als gevolg van een ongeval, en ernstige aandoeningen. In alle gevallen keren we een eenmalig nettobedrag uit, waarbij je zelf mag bepalen hoe je dat gaat gebruiken.

Functieverlies: Als je door ziekte of een ongeval een lichamelijke functie verliest en bijvoorbeeld niet meer kan lopen, praten of iets kan optillen. Als de arts verwacht dat het functieverlies 12 maanden of langer zal aanhouden, krijg je gelijk een uitkering. Als je toch herstelt, wordt de uitkering niet teruggevorderd. Als de arts verwacht dat het functieverlies tijdelijk is, krijg je geen uitkering. Mocht het functieverlies toch langer dan 12 maanden duren, dan betalen we alsnog uit, dat is wel zo eerlijk. Met de ZZUPER dekking kun je bijvoorbeeld medische kosten betalen die niet onder de zorgverzekering vallen. Of de kosten van revalidatie en aanpassingen aan je levensstijl betalen, zodat je je kunt concentreren op herstel zonder je zorgen te hoeven maken over financiële lasten.

Overlijden: In het tragische geval van overlijden door een ongeval, treedt de ZZUPER uitkering op als een financieel vangnet voor je dierbaren. Het helpt bij het dekken van begrafenis- of crematiekosten en biedt financiële stabiliteit aan je nabestaanden, waardoor ze niet worden belast met financiële zorgen wanneer je er niet meer bent. In geval van overlijden door een ongeval, keren wij standaard 100.000 euro netto uit. Dit product kunnen wij je gratis aanbieden bij het afsluiten van het ZZUPER Vangnet.

Ernstige Aandoeningen: Denk hierbij aan ernstige ziekten zoals kanker, beroertes of hartziekten die onverwachts kunnen optreden. Met de ZZUPER uitkering kun je bijvoorbeeld extra zorg inkopen die niet gedekt is onder de zorgverzekering. Of tijdelijk inkomensverlies als gevolg van ziekte compenseren. Dit geeft je de gemoedsrust om de best mogelijke zorg te krijgen zonder je zorgen te hoeven maken over de kosten of je inkomen.

De maximale verzekeringsduur is 46 jaar en 11 maanden. De minimale aanvangsleeftijd is 18 jaar en de maximale eindleeftijd is 65 jaar.

Ernstige aandoeningen, zoals kanker, hart- en vaatziekten, komen (helaas) relatief vaak voor. Overlijden als gevolg van een ongeluk komt (gelukkig) een stuk minder vaak voor. Dat maakt de laatste rubriek een stuk voordeliger dan de eerste. Om die reden kan ZZUPER ook een hoger bedrag uitkeren. Dat neemt niet weg dat we voor elk van de drie rubrieken een zeer volledige dekking aanbieden tegen een zeer scherpe premie.

Een polis van ZZUPER kun je rechtstreeks via deze website, of via je verzekeringsadviseur afsluiten. In beide gevallen is dat snel geregeld. Je aanvraag is in 5 minuten ingevuld. We vragen je om een aantal gegevens in te vullen. Als wij die direct retour ontvangen, is de verzekering in de meeste gevallen al binnen één dag geregeld.

Het hangt ervan af wat je zoekt: wij bieden geen AOV en keren geen maandelijkse uitkering uit voor een langere periode. Wij bieden een goede dekking tegen een scherpe maandpremie. En als jou iets overkomt wat binnen onze dekking valt, dan keren wij een geldbedrag ineens uit. Als dat is wat jij zoekt, dan bieden wij een betaalbaar alternatief voor een AOV.

Maas Lloyd, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij, en Münich Re, één van de grootste herverzekeraars ter wereld

Ja, je krijgt een informatiedocument als je de verzekering afsluit. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt.

Ja, er wordt geen eigen risico ingehouden of verrekend met andere uitkeringen.

Ja. Je kunt het verzekerde bedrag verhogen, maar wij zullen dan opnieuw vragen over je situatie, gezondheid en werkzaamheden stellen.

Ja, dat kan. Stel je voor dat je de diagnose kanker krijgt. Dan betalen wij jou een eenmalig bedrag onder de rubriek Ernstige aandoeningen. Als je ten gevolge van de kanker op een bepaald moment niet meer zou kunnen lopen, dan betalen we ook de verzekerde som uit die hoort bij de rubriek Functieverlies.

Klik hier voor een vergelijking tussen ZZUPER en een aantal bekende aanbieders van AOV-producten voor zzp’ers.

Het belangrijkste product is het ZZUPER Vangnet voor zzp'er, voor als zij problemen met hun gezondheid krijgen. Daarnaast zullen we in de toekomst ook andere verzekeringsproducten aanbieden, waarvoor steeds geldt dat deze specifiek zijn toegesneden op de wensen van de zzp'er.

Ondernemers tussen de 18 en 55 jaar kunnen de verzekering afsluiten. De polis loopt tot je 65e, maar je kunt hem dagelijks opzeggen.

Voor functieverlies en ernstige aandoeningen kun je zelf bepalen wat het bedrag is dat je wilt verzekeren (de verzekerde som). Hoe hoger het bedrag, des te hoger de maandelijkse premie.

De premies zijn zeer betaalbaar, al vanaf € 39,85 per maand. De premie hangt af van je leeftijd en de verzekerde sommen die je kiest.

Leeftijd: Hoe ouder je bent, des te groter de kans dat je gezondheidsproblemen krijgt.

Looptijd: Hoe langer de periode waarbinnen je verzekerd bent, des te groter de kans dat je ergens binnen die periode een gezondheidsprobleem zult krijgen.

Verzekerde som: Hoe hoger het bedrag dat je verzekert, des te meer ZZUPER zal moeten uitkeren wanneer jou iets overkomt.

Nee. Maar ZZUPER is wel hét betaalbare alternatief voor zo'n AOV. Een belangrijk verschil is onder andere dat wij kijken naar het verlies van mobiliteit, armfunctionaliteit en zintuigen, of het krijgen van een ernstige ziekte, en dat niet koppelen aan het soort werk dat je doet. Een ander verschil is dat wij een eenmalige uitkering verstrekken in plaats van een maandelijkse uitkering, omdat de meeste zzp'ers hier de voorkeur aan geven. Met dat bedrag kunnen ze zelf bepalen hoe ze dat het beste kunnen besteden.

Nee, om de premie zo laag mogelijk te houden worden de premies gebruikt om claims te betalen. Als er een uitkering is gedaan, bijvoorbeeld voor ernstige ziekten, dan betaal je voor dat deel geen premie meer.

ZZUPER is een individuele polis. Je partner kan zelf een eigen polis aanvragen.

Je kunt de schade via de site of per e-mail melden. Een onafhankelijke medische instantie beoordeelt de claim. De uitkering ontvang je binnen twee weken nadat de claim wordt toegekend.

De uitkeringen bij functieverlies en ernstige aandoeningen zijn belasting vrij. Voor de uitkering bij overlijden door een ongeval hangt dit af van de persoonlijke situatie.

We hebben alleen je naam, adres, woonplaats, e-mailadres en je IBAN nodig. Je hoeft geen KVK- of BTW-nummer in te voeren. Binnen 5 minuten heb je bij ons een verzekeringsaanvraag gedaan!

Dat is zeker mogelijk. Het hangt er helemaal vanaf hoeveel premie je maandelijks wilt betalen voor een financieel vangnet. Dat is een persoonlijke afweging. Als je, naast de zekerheden die een gewone AOV je biedt, tevens wilt profiteren van een groot geldbedrag ineens als jou iets overkomt, dan kun je besluiten om tevens een verzekering bij ZZUPER af te sluiten. Je bent dan echt maximaal verzekerd. En aangezien je bij ZZUPER voor een paar tientjes per maand al een verzekering kunt afsluiten, is dit zeker het overwegen waard.

Bij ZZUPER betaal je ieder jaar de juiste premie die hoort bij je leeftijd. Dat heet een variabele premie. Bij veel andere verzekeraars betaal je een vaste premie. In het begin betaal je dan eigenlijk teveel, aan het einde te weinig. Als je de polis tussentijds opzegt, krijg je de teveel betaalde premie niet terug. Bij ZZUPER loop je dat risico dus niet.